Ga direct naar de inhoud van de pagina

4D-aanpak voor lokale initiatieven

Heb je als inwoner of groep inwoners uit Salland een kleinschalig initiatief dat je woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maakt? Neem dan eens contact op met de 4D-makelaar. Zo haal je kennis, ervaring en ideeën over fondsen en subsidies binnen.

Provincie Overijssel wil initiatieven met sociale kwaliteit stimuleren door te bieden wat nodig is: netwerk, advies en/of geld. Stimuland heeft hiervoor de 4D-aanpak ontwikkeld. 4D staat voor Durven, Delen, Denken en Doen.

KrachtvanSalland-cheque

Begin 2020 konden initiatieven een bijdrage tot € 1.000 vragen uit het ‘4D-budget’ van provincie Overijssel: de KrachtvanSalland-cheque. Maart 2020 hebben we 31 organisaties blij kunnen maken met de cheque, in 2019 waren dat er 17. In de bijlage zie je om welke initiatieven (pdf, 82 KB) het gaat. Het gaat om initiatieven met sociale kwaliteit, bijvoorbeeld op het gebied van natuur, cultuur, zorg, sport of maatschappelijk vastgoed. De 4D-aanpak en de resultaten ervan zijn beeldend samengevat in een factsheet (pdf, 1,3 MB) en een infographic (pdf, 500 KB).

In 2020 kun je de cheque niet meer aanvragen. Mogelijk wordt de regeling in 2021 opnieuw opengesteld door de provincie.

4D biedt nog steeds kijk op geld, kennis en ervaring

Heb je een initiatief en ben je op zoek naar geld, kennis of ervaringsdeskundigen, dan kun je nog steeds hulp vragen aan 4D-makelaar Giny Hoogeslag. Zij werkt binnen De Kracht van Salland samen met verschillende Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en weet welke fondsen en subsidies er verder nog beschikbaar zijn. Zo kun je snel en makkelijk gebruikmaken van kennis en contacten die er al zijn.

Giny is bereikbaar via giny@dekrachtvansalland.nl of 06 - 13 48 89 37.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
KrachtvanSalland-cheque - Spelregels 4D Salland  pdf 244,8 KB Download
Projecten die van start zijn met de KrachtvanSalland-cheque  pdf 82,7 KB Download
Infographic 4D-makelaars  pdf 518,9 KB Download
Factsheet 4D Salland  pdf 1.364,5 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht