Ga direct naar de inhoud van de pagina

Salland Boert en Eet Bewust verbindt

Salland Boert en Eet Bewust duikt op steeds meer plekken in Salland op!

Het boer-burger project waarbij agrarische bedrijven actief de verbinding zoeken met de consument, heeft zich de afgelopen tijd gepresenteerd op verschillende evenementen. Daarnaast herken je steeds meer van de 60 deelnemende bedrijven aan een mooi, robuust bedrijfsbord langs de kant van de weg.

Boer zoekt burger

Hoe breng je een gesprek tot stand tussen voedselconsumenten en voedsel producenten? Een club enthousiaste Sallandse boeren die uitblinken op het gebied van milieu, dierenwelzijn, mest, energie, diergezondheid en maatschappelijke betrokkenheid, hebben zich verenigd in Salland Boert en Eet Bewust (SBeEB).

Allen hebben zij het streven om actief de verbinding te zoeken met mensen die niet dagelijks op de boerderij komen. Of liever gezegd: mensen die eten wat de boeren met hun akkers, vee en vakmanschap produceren, kennis laten maken met de manier waarop dit tot stand komt. En dat kan door letterlijk de staldeuren open te zetten!

Eerst zaaien, dan oogsten

Salland Boert en Eet Bewust is medio mei 2017 met een LEADER-subsidie van start gegaan. Er is veel werk verzet om alle aangemelde boerenbedrijven te certificeren en om de website te vullen.

De 1e eigen initiatieven van de boeren zijn een feit, denk bijvoorbeeld aan bordonthullingen waarbij samen een rondje door de stal gemaakt wordt en het publiek de kans krijgt om vragen te stellen. Ook heeft Familie Lugtenberg in Boskamp (Olst) onlangs hun melkveebedrijf opengesteld voor de Oogstdankviering die mede werd georganiseerd door 4 katholieke scholen. Ook op tal van evenementen was en is SBeEB te vinden.

Boerendag Stoppelhaene

Wat was het een mooie dag 25 augustus, de Boerendag van het Sallandse Oogstfeest Stoppelhaene! Samen met LTO Salland en Wakkere Boerin, vulde SBeEB een grote stand compleet met melkproeverij, bokjes die geknuffeld mochten worden en een groot trekker-speelbord. Om 10.00 uur stonden de kinderen al in de rij voor het blotevoetenpad.

Een mooie gelegenheid voor ‘onze’ boeren om Salland Boert en Eet Bewust onder de aandacht te brengen. Naar aanleiding van deze dag hebben we 2 nieuwe boerenbedrijven verwelkomd bij de club!

Meer informatie vind je op onze website. Like ons ook op Facebook.