Ga direct naar de inhoud van de pagina

Leer een ander Salland Kennen

Zondag 14 oktober vond er een Sallands feestje plaats in het Hoftheater in Raalte. Aanleiding was het 10-jarig bestaan van de succesvolle cursus ‘Leer mij Salland kennen’.

Een middag vol verrassende verhalen over Salland, zoals van de kartrekkers van het jongerenklooster Nieuw Sion en de energiecoöperatie Endona, 2 burgemeesters, een Syrische vluchteling, een theatermaker, jonge ondernemers en Özcan Akyol uit Deventer. Stuk voor stuk boeiende verhalen over de Sallandse identiteit, saamhorigheid, gemoedelijkheid, bescheidenheid én trots. Over tradities, buren maken en hoe nieuwkomers en bijna Sallanders (zoals Özkan) tegen Salland aankijken.

Met de ‘Slimste Sallander quiz’, prachtige liedjes van Muppetstuff in de Sallandse streektaal en de energieke presentator Bart de Haan was de feestmiddag compleet. Als uitsmijter werd een Sallands borrelhapje, het Blokje, gepresenteerd. Iedereen mocht proeven en het was lekker!

Nieuwe cursus in 2019

In het voorjaar van 2019 gaat de cursus ’Leer mij Salland Kennen’ voor de 11e keer van start. Er zijn nog maar een paar plekken vrij! Aanmelden kan via info@ijssellandschap.nl.