Ga direct naar de inhoud van de pagina

Leader-aanvraag Doorpakken Salland

Doorpakken Salland heeft een Leader-aanvraag ingediend voor de proceskosten tijdens de 1e 3 jaar. De stichting wacht eerst de besluitvorming af voordat ze echt van start gaan.

Ondertussen is de stichting op zoek naar mensen die willen meehelpen, zoals bestuursleden, commissieleden die de aanvragen gaan beoordelen, coaches en een coördinator. Mensen kunnen zich aanmelden bij info@doorpakkensalland.nl.

Waarom Doorpakken Salland?

Na de grote startbijeenkomst op 19 juni 2017 is de Stichting Doorpakken Salland opgericht. Doorpakken Salland wil innovatieve en duurzame initiatieven stimuleren die de welvaart en het welzijn in Salland bevorderen.

Financiële bijdrage

De initiatieven krijgen ondersteuning door middel van een financiële bijdrage, coaching, netwerk en bekendheid. De bijdrage is bedoeld voor de opstart van het initiatief. Dit is een gift, maar het mág terug betaald worden, zodat anderen initiatiefnemers er daarna ook mee geholpen kunnen worden. Zo wordt het een revolving fund (met privaat geld), zonder harde verplichtingen.

Coaching en bekendheid geven

Naast de financiële bijdrage worden initiatiefnemers begeleid door (vrijwillige) coaches. Zij coachen en adviseren bijvoorbeeld bij opstellen van een ondernemingsplan, marketing en communicatie of de opzet van de organisatie. Doorpakken Salland brengt initiatiefnemers in contact met relevante personen binnen het Sallandse netwerk. Daarnaast geeft Doorpakken Salland bekendheid aan de initiatieven door een podium te bieden.  

Meer informatie: het nieuwsbericht Coöperatie Doorpakken Salland en het filmpje Aftrap Doorpakken Salland (52 seconden).