Ga direct naar de inhoud van de pagina

Salland College Café op 13 april

Het Salland College Café is een inspirerende bijeenkomst voor, door en over jongeren, scholieren, studenten, ondernemers en onderwijsinstellingen in Salland. Èn voor iedereen die belangstelling heeft voor wat Sallandse jongeren bezighoudt.

Met het College Café willen we het netwerk in Salland versterken en kennis met elkaar delen. Zo bevorderen we de innovatie in Salland en op de Sallandse arbeidsmarkt.

 • Wanneer: vrijdagmiddag 13 april, van 14.00 tot 18.00 uur
 • Waar: De Capellenborg, De Lange Slagen 29a in Wijhe

Workshop Minecraft

Kom om 14.00 uur naar de workshop Minecraft. Leerlingen van De Capellenborg ontwierpen door te gamen een veilige fietsroute naar school. In een ‘digidemo’ in de pc-ruimte demonstreren zij hoe ze te werk gaan. Leer het zelf, door te doen!

Salland College Café

 • 15.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
 • 15.15 uur: Inspirerende pitches, een introductie per onderwerp:
 1. Ontwerp van een veilig fietspad met behulp van Minecraft; initiatiefnemer en oud raadslid Ralph Kronieger vertelt samen met de leerlingen van De Capellenborg over dit project.
 2. Onderzoek naar leefbaarheid op het platteland van Salland; door Marco Simons en Guus Kolkman, studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Zij vertellen wat ze al hebben opgehaald, maar zijn evengoed benieuwd naar jouw reactie!
 3. Onderzoek ‘Trendanalyse naar rood-voor-rood’. 1 van de onderzochte trends is aandacht voor leefbaarheid in het buitengebied; door Jeroen Schuurman, student Saxion Hogeschool.
 4. Salland Academy, een initiatief van Rabobank Salland, brengt organisaties, opleiders en medewerkers met elkaar in verbinding door middel van opleiding, training en coaching vanuit Sallandse bedrijven. Yvette Stemerding, initiatiefnemer van de Salland  Academy, vertelt waarom en hoe ze dat doen en wat Rabobank nog meer doet voor de leefbaarheid voor jongeren in Salland.
 • 16.30 uur: Workshops: kies 1 van de pitches en praat hierover door met de sprekers.
 • 17.15 uur: Netwerken met een hapje en een drankje.
 • 18.00 uur: Sluiting

Aanmelden

Meld je aan voor 9 april via krachtvansalland@raalte.nl. Vermeld ‘opgave Salland Café’. Geef ook aan of je meedoet aan de workshop van 14.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij 1 van de coördinatoren Leader De Kracht van Salland: