Ga direct naar de inhoud van de pagina

Kom naar ‘Van riek tot vork’ op 26 mei in Deventer

Ben je benieuwd naar wie er al meer dan 1250 jaar zorgt voor eten op je bord? Schuif op zaterdag 26 mei aan bij de lange, gedekte tafel midden op de Brink in Deventer.

Daar maak je kennis met lokale boeren en hun producten tijdens het hoorspel ‘Van riek tot vork’.

De boer in de schijnwerpers

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en naast de rijke geschiedenis van de stad wordt ook de historie van de omliggende dorpen gevierd. Welke producten worden er verbouwd rondom Deventer, wie zijn de lokale helden als het gaat om ons voedsel? Welke groep mensen voedt de stad al 1250 jaar lang? ‘Van riek tot vork’ zet 2 boeren in de schijnwerpers en nodigt iedereen uit om naar hun verhaal te luisteren door middel van een straatdiner met hoorspel.

Schuif aan op de Brink in Deventer

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte tafel. Je gaat zitten, krijgt iets te drinken en zet een koptelefoon op, waardoor je het verhaal van de boeren hoort. Je wordt in 20 minuten meegenomen naar het platteland en hoort het verhaal achter het gerecht dat op je bord ligt.

Vrij toegankelijk

Het evenement is vrij toegankelijk en je kunt niet reserveren. Er vinden 10 rondes plaats, startend op het hele en het halve uur van 10.30 tot 15.30 uur.

‘Van riek tot vork’ is onderdeel van Deventer 1250 en wordt georganiseerd in samenwerking met LTO Noord (regio Oost), Salland Boert en Eet Bewust, Salland Marketing en het Prins Bernhard Cultuurfonds.