Ga direct naar de inhoud van de pagina

Start Leaderproject Duurzame Accommodaties Mariënheem

Zaterdag 9 juni 2018 is het formele startpunt voor het project Duurzame Accommodaties Mariënheem.

Om 09.00 uur wordt er door het Plaatselijk Belang Mariënheem een handtekening gezet voor de uitvoering van het project samen met de installateurs. De ondertekening met een feestelijk tintje vindt plaats in het Gemeenschapcentrum De Schalm. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Nico Dijkman van Plaatselijk Belang Mariënheem: "Zo'n project kost behoorlijk wat voorbereidingstijd. We zijn hartstikke blij dat we met elkaar aan de slag kunnen om dit nu ook voor elkaar te krijgen voor het dorp".

Een leefbaar Mariënheem

Doel van het project is om gezamenlijk 4 accommodaties in Mariënheem in 2018 te verduurzamen. Met de verduurzaming worden de energiekosten gedrukt voor de accommodaties die essentieel zijn voor de leefbaarheid van het dorp.

Leaderbijdrage

Duurzaam Mariënheem ontvangt een Leaderbijdrage van € 90.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Raalte). Voorwaarde voor de Leader-bijdrage is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag aan private gelden regelen.