Ga direct naar de inhoud van de pagina

Bustocht langs 3 interessante dorpshuizen in Drenthe en Friesland

Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) voor Drentse dorpen en dorpshuizen organiseert op zaterdag 29 september van 09.30 tot 16.00 uur een busexcursie langs verschillende dorpshuizen in Drenthe en Friesland. Een dag vol inspiratie, ideeën en tips.

Om over na te denken, en ook zeker om zelf mee aan de slag te gaan. Je trekt langs locaties, waar men het net even anders doet.

Je neemt een kijkje in de keuken bij de volgende locaties.

’t RAShuys in Roderesch (Drenthe)

Dorpshuis met een moderne en frisse uitstraling en de huisvesting van een aantal kleine ondernemers in de voormalige klaslokalen, zoals dagbesteding Het Stekje. Inmiddels verleent de dagbesteding ook allerlei diensten aan het dorpshuis, zoals het schenken van koffie en thee en tuinwerkzaamheden. Andere huurders zijn een adviesbureau op het gebied van waterbeheer en energie en een praktijk voor fysiotherapie. Hoe ze dat hebben gedaan, en hoe de eigentijdse uitstraling van het dorpshuis en de nieuwe huurders elkaar versterken, hoor je van Janneke Ulrich en Monica Kolker.

Dorpscafé Langelo (Drenthe)

In Langelo is café-pension Bralts vorig jaar overgenomen door Plaatselijk Belang. Sindsdien draagt het de naam dorpscafé Langelo. Het stichtingsbestuur is eigenaar van het pand maar verpacht het café en pension aan een stel enthousiaste uitbaters: Jos Roffel en Alieneke Spijkstra. Sinds hun komst is het aantal activiteiten enorm toegenomen. “Alleen ‘open’ op de deur zetten, is niet genoeg. Je moet dingen blijven organiseren. Onze uitdaging is alle generaties te bereiken en dat lukt al heel aardig.”

MFC It Werflân in Rottevalle (Friesland)

Het nieuwe multifunctionele ‘It Werflân’ is het eerste dorpshuis in Nederland dat is gebouwd volgens het ‘cradle to cradle’ principe en een van de weinige dorpshuizen dat kan zeggen dat ze (nagenoeg) energie neutraal zijn. Bijna alle gebruikte bouwmaterialen kunnen in de toekomst worden hergebruikt. Het resultaat is een prachtig multifunctioneel centrum waarin naast een dorpshuis ook een Basisschool (samenwerkingsschool van Openbaar en christelijk onderwijs), Kinderopvang, Peuterspeelzaal, BSO, Fysio, en een Zorgkantoor zijn gehuisvest. Sieger Visser, Hennie Meppelink en Joop Mast vertellen u er graag meer over.

Programma en aanmelden

Het programma en het aanmeldformulier vind je op de website van BOKD.

 

Geen kalenderitems gevonden.