Ga direct naar de inhoud van de pagina

‘Opening’ Duurzaam energieneutraal Mariënheem

Mariënheem zit er 'duurzaam warmpjes' bij met zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting op accommodaties in het dorp.

Deze investering in duurzame energie door dorpshuis De Schalm, sporthal t Asspel, SV Mariënheem en de kerk zorgt niet alleen voor reductie CO2 uitstoot, maar ook voor een flinke verlaging van de energiekosten. Dat scheelt! Zo houdt Mariënheem haar accommodaties en de activiteiten vitaal en duurzaam op peil.

Op vrijdag 15 november 2019 werden de duurzame accommodaties feestelijk ‘geopend’. Aanwezig waren onder meer initiatiefnemers Jos Neulen en Jan Schrijver van Duurzaam Mariënheem, wethouder Wout Wagenmans en vertegenwoordigers van de 3 accommodaties.

Voor deze investeringen, die onderdeel zijn van 'Duurzaam Mariënheem', ontvingen de accommodaties een Leader-bijdrage vanuit het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma.