Ga direct naar de inhoud van de pagina

Verslag informatieavond over het platform Duurzaam & Gezond Leven

Platform ‘Duurzaam en Gezond Leven’ kwam op 31 januari 2019 bijeen in de Maathoeve te Heeten, zodat geïnteresseerden kennis konden maken.

Peter de Graaf (eigenaar De Maathoeve) en Nelleke Mein (Tuinontwerpbureau Creagroen) hielden een presentatie over duurzaamheid en de doelen van het platform dat in 2016 is opgericht. Aansluitend kwam Loeck Tomassen van Endona aan het woord over het nieuwe zonnepark in Heeten en alle ontwikkelingen op energiegebied in Salland. Endona gaat vooruitstrevend te werk in het kleine dorp en is onderdeel van vele andere initiatieven Salland-breed om de energietransitie gestalte te geven.

Reeks bijeenkomsten

Deze bijeenkomst was het begin van een reeks nieuwe bijeenkomsten, waarbij meestal de avond start met een maaltijd, daarna volgt een lezing van de gastspreker en tot slot een gezellige borrel. De bedoeling van deze avonden is om bedrijven te binden aan het platform en om een stevig netwerk te creëren van duurzame bedrijven in Salland. Voorop staat elkaar versterken, kennisdelen, sparren en netwerken. De deelnamekosten per bedrijf zijn € 150 per jaar exclusief consumpties, het platform is een samenwerking zonder winstoogmerk.

Aanmelden

Het platform vormt 1 centrale bron van informatie waar consument, ondernemer en geïnteresseerde gebruik van kunnen maken omtrent duurzaamheid, gezondheid en gezond leven in Salland. De website van het platform zet de duurzame Sallandse ondernemers op de kaart en geeft de deelnemers de mogelijkheid zich op duurzame en gezonde manier te profileren in deze nieuwe markt. Het platform groeit steeds verder, mocht je ook interesse hebben, meld je dan aan.

Een enthousiaste groet van de kerngroep!

Monique Eggink, Peter de Graaf, Nelleke Mein-Kamminga