Ga direct naar de inhoud van de pagina

Salland Café ‘Samen verder met jouw idee!’ op donderdag 7 maart

Op donderdag 7 maart 2019 houden we het Salland Café ‘Samen verder met jouw idee!’ Dit Salland Café heeft een festivalsetting: een festival voor, door, met en over lokaal initiatief. Echt iets voor jou dus!

In het kulturhus Diepenveen bruist het van de initiatieven, je doet vast inspiratie op. Je kunt tussen 15.30 en 21.30 uur komen en gaan wanneer het jou schikt. In deze uitnodiging vind je het tijdschema met alles wat aan bod komt. Bekijk het programma van uur tot uur (pdf, 980 KB).

Waar gaat het over?

Het gaat over allerlei onderwerpen die leven in Salland, van stad tot buurtschap, van ontmoeting en sport tot cultuur en duurzaamheid. We hebben aan boord:

  • Inspiratie uit de praktijk delen – gouden tips en valkuilen als je ergens mee aan de slag wilt, leren van andere Sallanders hoe zij iets in hun dorp of wijk hebben aangepakt. Hoe vind je vrijwilligers? Leuke voorbeelden zoals het Lettels Activiteiten Bureau, Deventer Huisgenoten, DagenDoen! en de verschillende Sallandse voedselcoöperaties.
  • Aandacht voor accommodaties: hoe houd je een accommodatie exploitabel en wat zijn mogelijkheden voor verduurzaming? Buurthuis Middel, MFA De Belte, dorpshuis Herxen, SV Raalte, Helios en kulturhus Diepenveen geven je een kijkje in hun keuken.
  • Waar en hoe vind je geld voor je initiatief, en wie kan je daarbij helpen? Van LEADER en provinciaal geld tot gemeentelijke potjes, fondsen en crowdfunding. Birgitte Keijzer laat je door de bomen het bos zien.
  • Aandacht voor plaatselijk belangen: spoedcursus dorpsplan, rol en positie van plaatselijk belang met tips en adviezen uit de praktijk van Karin Köster en Giny Hoogeslag.
  • Meedenkers die jouw idee vleugels kunnen geven, zoals Doorpakken Salland en de Raalter/Deventer Uitdaging.
  • Geen debat, maar gewoon in gesprek met (Sallandse) kandidaat Statenleden die meedoen aan de komende verkiezingen: wat doen Statenleden eigenlijk? Bespreek je idee met hen of vraag bijvoorbeeld wat hun reden is om zich kandidaat te stellen.
  • Bijdrage van provincie Overijssel voor ‘sociale kwaliteit in Salland’: hoe zetten we dat slim in, wat vind jij?
  • Praktische workshops en volop ruimte voor gezellig bijpraten met een bak koffie/thee.

Aanmelden

Dit festival wordt georganiseerd door de 3 Sallandse gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, Doorpakken Salland, provincie Overijssel, Stimuland en LEADER De Kracht van Salland. Je kunt je aanmelden via krachtvansalland@raalte.nl (vermeld ‘opgave Salland Café’).

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Beschrijving workshops - programmaboekje Salland Café 7 maart 2019  pdf 981,4 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht