Ga direct naar de inhoud van de pagina

ParticiPeren bongerd kan minstens 5 jaar verder

Op 23 februari 2019 is de pachtovereenkomst getekend voor het gebruik van de ParticiPerenBongerd, aan de zuidkant van Olst.

Daarmee werd de afspraak tussen eigenaar Mieke Steenbruggen en gebruiker Stichting Eetbaar Olst-Wijhe officieel, en kan het ecologische beheer dat de stichting sinds 2016 voor de bongerd voert zich de komende 5 jaar blijven ontwikkelen. Zo blijft ook de bongerd van het voormalige fruitteeltbedrijf van Derek Steenbruggen met daarop 500 halfstam perenbomen behouden.

ParticiPeren met naobers

Stichting Eetbaar Olst-Wijhe is begin 2016 opgericht om de lokale productie van voedsel te stimuleren. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk ‘noabers’ plezier van de bongerd te laten beleven, en te leren over ecologie en lokaal voedsel. Eenmaal per jaar is er de ‘ParticiPerenPluk: 2 dagen lang zijn zo’n 80 vrijwilligers bezig met het plukken van de peren.

Samen de boom in

Inmiddels is het snoeiseizoen in de ParticiPerenBongerd begonnen. Leden van de snoeiploeg gaan de komende tijd regelmatig de boom in. Wie er zelf al ervaring mee heeft, kan mee komen doen; wie het wil leren, kan zich melden via eetbaarolstwijhe@gmail.com.

Meer informatie via Stichting Eetbaar Olst-Wijhe.