Ga direct naar de inhoud van de pagina

Uitnodiging Salland College Café

Op donderdag 13 juni van 15.00 tot 18.00 uur is er een Salland College Café: een inspirerende bijeenkomst voor, door en over jongeren.

Het Salland College Café is bestemd voor leerlingen, studenten, ondernemers, onderwijsinstellingen, organisaties en iedereen die belangstelling heeft voor wat Sallandse jongeren bezighoudt. Met het College Café willen we het netwerk in Salland versterken en kennis met elkaar delen.

DJ workshop

We beginnen om 15.00 uur met een DJ Workshop. Leerlingen van het Carmel College leren mixen en optreden als DJ. Dat doen ze vanuit het project “Fit for life Xperience”. Wil je dat ook eens proberen? Dit is je kans!

Salland College Café

15.30 uur: Ontvangst met koffie en thee.
15.45 uur: Inspirerende pitches:

  • Introductie over de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Meike Schrijver vertelt wat er in Salland aan de hand is en waarom ‘human capital’ zo’n hot item is.

  • Carmel College Salland wil leerlingen ‘klaar voor het echte leven’ maken vanuit het project ‘Fit for life Xperience’. Daan Koerhuis en leerlingen vertellen hierover. 

  • Super handig: er komt een portal voor stageplaatsen in Salland. Bedrijven en organisaties uit Salland kunnen hierop hun stageplaatsen zetten. Leerlingen vanuit alle studierichtingen uit heel Salland en daarbuiten kunnen zoeken en hun eigen cv erop plaatsen. Marco Kok vertelt over de vliegende start van ‘Stageregio Salland’. 

  • Platform Techniek Salland probeert leerlingen van basisscholen te interesseren voor techniek. Bedrijven zitten te springen om technisch personeel. Jose Bakker vertelt over ‘Techniek Salland Next Level’ met techniekdagen, gastlessen, bedrijfsbezoeken en studentenpool. 

  • Hoe gaat het eigenlijk in Salland met de jongeren op het platteland? Trekken ze weg of willen ze hier blijven? En waarom? Isa Jansen of Lorkeers en Jesse Riet doen onderzoek naar jongeren op het platteland en bevolkingskrimp. Denk mee!

16.30 uur: Workshops: kies 1 van de pitches en praat hierover door met de sprekers.

17.15 uur: Netwerken met een hapje en een drankje.

18.00 uur: Sluiting.

Locatie

Carmel College, Florens Radewijnstraat 6 in Raalte. Het wordt gehouden in het VMBO-gebouw (het rechter gebouw).

Aanmelden

Aanmelden voor 10 juni via krachtvansalland@raalte.nl (vermeld ‘opgave Salland Café’).

Meer informatie

  • Mireille Groot Koerkamp, coördinator Leader De Kracht van Salland: telefoonnummer 06 - 22 46 61 31
  • Giny Hoogeslag, coördinator Leader De Kracht van Salland: telefoonnummer 06 - 13 48 89 37