Ga direct naar de inhoud van de pagina

Opening gerenoveerd gastenhuis bij klooster Nieuw Sion

Bij een klooster hoort een gastenverblijf. Van oudsher bieden kloosters onderdak aan pelgrims. Mensen die rust en stilte zoeken, kunnen nu voor een meerdaagse retraite terecht in klooster Nieuw Sion bij Diepenveen.

Vrijdag 26 april 2019 opende de Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema (CU) het gerenoveerde Gastenhuis van het Klooster Nieuw Sion. De gastenkamers waren oud en vervallen. Met vele vrijwilligers en bedrijven uit de buurt zijn ze opgeknapt tot sfeervolle en eenvoudige gastenkamers. Het ziet er uitnodigend en rustgevend uit.

Mede mogelijk dankzij Leader-bijdrage

Stichting Nieuw Sion ontvangt € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Deventer). De Leader-bijdrage is bedoeld om in het gastenhuis 14 slaapplaatsen, douches en toiletten te realiseren, de brandveiligheid te verbeteren en het verblijf te isoleren. Daarnaast wordt de entree gerenoveerd en wordt de toegankelijkheid voor invaliden sterk verbeterd. Daarmee wordt dit deel van het klooster geschikt gemaakt voor het ontvangen van gasten die een meerdaagse retraite volgen. Bovendien kan dit deel van het klooster dan verhuurd worden en zo nieuwe ontwikkelingen mogelijk maken.

Uiteindelijk moet er een eigentijdse kloostergemeenschap ontstaan waar mensen op adem kunnen komen en zichzelf hervinden in de ontmoeting, in de stilte en middels spiritualiteit.

Ook private fondsen

Naast Leader zijn er ook private fondsen die bijdragen aan de renovatie van het gastenhuis van Klooster Nieuw Sion. Zo heeft het bestuur van de A.G. Schoorlemmerstichting te Heeten besloten een subsidie ter grootte van € 150.000 te verstrekken. Enkele andere fondsen - die anoniem wensen te blijven - dragen bij met kleinere giften.