Ga direct naar de inhoud van de pagina

Slinger van Salland en Stageplatform Salland krijgen Leaderbijdrage

2 projecten in Salland kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten dragen bij aan een vitaal Salland.

Salland kan gebruikmaken van Europese Leadergelden voor plattelandsontwikkeling. Sinds 2016 ontvingen al 15 Leader-projecten een bijdrage. Nu zijn er weer 2 nieuwe projecten goedgekeurd.

Slinger van Salland

De Slinger van Salland is een unieke, iconische (GPS) fietsroute met 5 etappes (thema-slingers) die slingert door het veelzijdige Sallandse landschap. De routes, die het hele jaar rond te fietsen zijn, onderscheiden zich vanwege de ontmoeting met Sallandse iconen en geheimen en de hartelijke en gastvrije Sallanders. Door deze unieke ervaringen met het echte Sallandse leven raakt de fietser #VerslingerdAanSalland en komt terug.

De routes, samen 200 km lang, sluiten aan bij verschillende arrangementen in Salland: doen – zien – ontmoeten – overnachten. Die arrangementen zijn digitaal boekbaar. Veel ondernemers in Salland zijn betrokken en denken mee over de invulling van de 5 Slingers in Salland.

StageregioSalland.nl

Doel van het project Stageregiosalland.nl is het voorkomen van het weglekken van talent uit regio Salland en het verbinden van jongeren aan het regionale bedrijfsleven. Hiervoor wordt een online stageportal opgezet, waarbij bedrijven zich kunnen presenteren naar de Sallandse studenten en andersom.

Alle bedrijven en organisaties kunnen hun vacatures voor stageplaatsen op deze online portal zetten. Anderzijds kunnen studenten en leerlingen vanuit alle onderwijsrichtingen in Salland hun cv op de portal plaatsen. Zo kunnen bedrijven en studenten zoeken naar de juiste match. Daarnaast is er een coördinator als aanspreekpunt/begeleider.

2 Leader projecten succesvol afgerond

2 projecten die al eerder een Leader bijdrage toegekend kregen, zijn succesvol afgerond. Het gaat om de renovatie van het gastenhuis bij klooster Nieuw Sion en het duurzaam energieneutraal zwembad in Heeten. Het gastenverblijf Nieuw Sion is op vrijdag 26 april geopend. De feestelijk opening van het zwembad in Heeten vond op zaterdag 11 mei plaats.