Ga direct naar de inhoud van de pagina

Bulgaren op bezoek in Salland

2 Leadergroepen uit Bulgarije hebben een bezoek gebracht aan Salland om te zien hoe het Leaderprogramma hier in Salland wordt uitgevoerd.

Ze hebben projecten bezocht die met een bijdrage vanuit het Europees programma voor plattelandsontwikkeling zijn opgestart.

Zo brachten zij een bezoek aan het gastenverblijf van Nieuw Sion in Diepenveen. Ook bezochten ze de boerderij van familie Linthorst in Heeten. Zij zijn 1 van de 70 deelnemers van het Leaderproject ‘Salland boert en eet bewust’. Ook het Infocentrum in Den Nul, waar werd geluncht, is met Leadergeld tot stand gekomen.

Stageregio Salland

Tot slot heeft Marco Kok van MKB Deventer uitleg gegeven over het onlangs gestarte project ‘Stageregio Salland’. Doel van dit project is om vraag en aanbod van stageplaatsen bij elkaar te brengen. Bedrijven en organisaties in Salland kunnen hun stage vacatures op de website plaatsen. Leerlingen en studenken kunnen eenvoudig zoeken op niveau en sector. De Bulgaren hadden hierin veel interesse en willen misschien ook zo’n stageplatform in hun Leadergebied opzetten.