Ga direct naar de inhoud van de pagina

Verslag Stöppelhaene symposium ‘Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars’

De organisatie van het symposium koos dit jaar voor het thema Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars.

Om het publiek te inspireren om na Stöppelhaene Symposium 2019 met kringlooplandbouw aan de slag te gaan, kwamen diverse sprekers aan bod die kringlooplandbouw vanuit verschillende invalshoeken benaderden. Lees het terugblik-artikel op de website van Kennispoort Regio Zwolle.

Presentaties hoofdsprekers

Ruimtevaartonderzoeker en bioloog Angelo Vermeulen was een van de hoofdsprekers van het Stöppelhaene Symposium. Volgens hem is het bij kringlopen van belang dat elke molecuul zo efficiënt en vaak mogelijk gebruikt wordt. Op aarde kunnen we veel van deze benadering leren. Download zijn presentatie.

Martin Scholten van de Wageningen University & Research deelde zijn visie op de Nederlandse situatie en landbouw. Volgens hem geeft het beleid kaders en kunnen de daadwerkelijk benodigde maatregelen en activiteiten worden opgepakt door de sector. Download zijn presentatie.

Video

Tijdens het symposium zijn opnamen gemaakt door RTV Oost. Benieuwd naar het resultaat? Klik dan hier en scroll naar de video onderin de pagina.

Meer informatie

In de aanloop naar het symposium zijn er diverse artikelen gepubliceerd. Je vindt ze op de website van Kennispoort Regio Zwolle.

Heb je een vraagstuk over kringlooplandbouw, of andere agri en food gerelateerde onderwerpen? Neem contact op met Kennispoort Regio Zwolle via e-mailadres info@kennispoortregiozwolle.nl of telefoonnummer 038 – 20 22 020. Zij brengen je indien nodig in contact met een van de mede-organisatoren.