Ga direct naar de inhoud van de pagina

Presentatie werkwijze Salland op Landelijke Leaderdag in Boskoop

Eéns per jaar komen plattelanders, ondernemers, bestuurders, ambtenaren, Leader-coördinatoren en leden van Lokale Actie Groepen bijeen op de Landelijke Leaderdag.

Ook vanuit Leader-De Kracht van Salland waren we bij de Landelijke Leaderdag op 13 september 2019 in Boskoop.

Tijdens de workshop ‘Leader Reloaded’ gaven we een presentatie over de kracht van de eenvoud van de Leader-werkwijze en hoe we dat doen in Salland. De bottom up werkwijze heeft zich in de afgelopen 25 jaar bewezen in heel Europa. De Leader-aanpak levert niet alleen projecten op die meerwaarde hebben voor de regio, de werkwijze versterkt ook het organisatievermogen, sociaal kapitaal, identiteit, ondernemerschap, dialoog, samenwerking en kennisdeling.

De 7 principes van de LEADER-werkwijze zijn eenvoudig en effectief, maar door toename van regelgeving en controle is het programma onnodig ingewikkeld geworden. Europarlementariër Esther de Lange erkende dat en nodigde ons uit om uit te zoeken hoe het eenvoudiger kan. Met de stofkam erdoor. Of wat ons betreft, met een schone lei terug naar de basis. Op naar Brussel!