Ga direct naar de inhoud van de pagina

Brainstormen voor Biodiversiteit

Iedereen die warmloopt voor meer levende natuur in Olst en omgeving wordt uitgenodigd om te komen brainstormen in het Holstohus.

St. Eetbaar Olst-Wijhe neemt deel aan een provinciale pilot om nieuwe manieren te vinden waarop we in de toekomst het landschap kunnen blijven beheren. Direct ontstond er een beweging van burgers, die meer groen, diverser groen en eetbaar groen in hun omgeving willen helpen realiseren. Met meer variëteit en verbinding voor planten- en diersoorten en meer aanleiding om te leren en te genieten van de levende natuur.

Samen voor biodiversiteit

Daarmee passen de initiatiefnemers naadloos in het landelijke Deltaplan Biodiversiteitsherstel, dat de samenleving uitdaagt om lokaal handen en voeten aan de doelstelling te geven.

Het motto is: Samen voor biodiversiteit. Want iedereen is afhankelijk van de biodiversiteit. Iedereen kan helpen om haar te versterken. En daarom wordt iedereen uitgenodigd om op 22 september 2019 van 15.00 tot 17.00 uur te komen brainstormen in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

Programma

Er wordt verteld over de achtergrond en bedoelingen, en op een kaart kun je zien waar we aan het groen willen werken.

Met elkaar verzamelen we ideeën en brainstormen we over hoe we het groen in de omgeving kunnen versterken, kennis kunnen opdoen en uitwisselen, en de beweging kunnen blijven organiseren.

We maken het 'groene Olst' verder zichtbaar door ieders eigen tuin en terrein op een grote kaart te markeren.