Ga direct naar de inhoud van de pagina

Uitnodiging huiskamerbijeenkomsten LTO Noord-afdeling Salland

In februari en maart organiseert LTO Salland weer huiskamerbijeenkomsten voor alle agrariërs in Salland.

Thumbnail

De Sallandse erfcoaches leggen tijdens de bijeenkomsten uit wat hun rol is in het landelijk gebied. Dat doen zij aan de hand van voorbeelden en de onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens een keukentafelgesprek met een erfcoach.

Leden en niet-leden zijn van harte welkom om bij de huiskamerbijeenkomsten aanwezig te zijn. In het 2e deel van het programma kun je in gesprek met de erfcoaches van Salland.

Na de grote boerenprotesten in Den Haag en bij de provincies hebben de verschillende boerenorganisaties zich verenigd in het Landbouw Collectief. LTO Salland wil deze saamhorigheid onder de boeren graag vasthouden. Daarom nodigt het bestuur niet alleen haar leden, maar álle agrariërs in Salland uit voor de huiskamerbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn verspreid over het gebied van LTO Salland. De data en de locaties van de huiskamerbijeenkomsten vind je in de bijlage.

Programma

Het middagprogramma begint om 13.30 uur en het avondprogramma om 20.00 uur.

De huiskamerbijeenkomsten bestaan uit 3 delen:

 • ‘Inzet LTO Salland op diverse onderdelen’ (grootste deel van de bijeenkomst).
  LTO Salland wil de leden laten zien waar zij zich allemaal voor inzetten. Dit komt pergebied en gebiedsspecifieke onderdelen aan de orde.
 • ‘Rol van erfcoaches en wat zij voor u kunnen betekenen’.
  De Erfcoaches voor Salland zijn werkzaam in het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. De erfcoaches bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.

  Voorbeelden van vragen voor de erfcoaches zijn:
 1. ‘In de oude koestal willen wij een naschoolse opvang starten. Ik wil graag met een erfcoach naar onze plannen kijken.’
 2. ‘Ik denk erover om te stoppen met mijn melkveebedrijf. Waar moet ik allemaal aan denken en wie kan mij ondersteunen?’
 3. ‘Van de hypotheek op mijn bedrijf heb ik slapeloze nachten. Daardoor ben ik overdag niet fit. Wie kan mij helpen dit te doorbreken?’
 4. ‘Ik wil het asbest van mijn schuur laten verwijderen en op het nieuwe dak zonnepanelen leggen. Zijn er subsidies beschikbaar?’
 • Nazit met een drankje en een hapje

Aanmelden

Hier kun je je aanmelden voor een huiskamerbijeenkomst. Een week voorafgaande aan de huiskamerbijeenkomst worden leden door LTO Salland gebeld of zij willen deelnemen.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Overzicht huiskamerbijeenkomsten  pdf 128,7 KB Download
Spring naar begin van Bijlage-overzicht