Ga direct naar de inhoud van de pagina

Subsidie voor initiatieven

Ben jij betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis, of levert jouw initiatief een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving?

Dan kun je een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’ van provincie Overijssel. Je kunt contact opnemen met 4D-makelaar Giny Hoogeslag als je wilt sparren over financieringsmogelijkheden voor jouw initiatief. Zij is bereikbaar via 06 - 13 48 89 37.

De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om je verdienmodel te verbeteren en je initiatief toekomstbestendig te maken.

Waarvoor?

De regeling is bedoeld voor echte noaberschapsinitiatieven; samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging, nieuwe activiteiten voor het buurthuis, het opknappen van een speelpleintje of een project om eenzaamheid tegen te gaan.

Hoeveel?

Per initiatief is een bedrag van maximaal € 2.500 beschikbaar. Een van de voorwaarden in de subsidie is dat de aanvragers hun ervaringen delen op de website www.samenvoorelkaar.nl. Zo kunnen ook anderen hiervan leren.

Aanvragen

De regeling kan worden aangevraagd via het subsidieloket van provincie Overijssel.

Op de websites van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte vind je ook informatie over regelingen voor inwoners en ondernemers rond de gevolgen van de coronacrisis.

 

Geen kalenderitems gevonden.