Ga direct naar de inhoud van de pagina

Webcast Landelijke LEADERdag vanuit Olst

Op 2 oktober vond de 3e editie van de Landelijke LEADERdag plaats. Na Drenthe en Zuid-Holland, was dit jaar Overijssel de organisator, samen met Netwerk Platteland. Vanuit Leader-De Kracht van Salland hielpen we hieraan mee.

895 mensen hebben aan de LEADERdag meegedaan.

Vanwege de situatie rond Corona moesten we tot op het laatste moment schakelen om alles veilig te laten verlopen. De kern van het programma bestond uit een interactieve webcast, een soort live tv-programma, online uitgezonden vanuit een pop up studio in het Holstohus in Olst.

Het werd een bijzondere en levendige uitzending met tafelgesprekken in de studio, filmpjes, een live stunt en verhalen over Leader projecten, zoals Techniek Salland, OZO jeugd, Stageinregiosalland en vrijwilligers bij Sporthal Luttenberg. Regelmatig schakelde presentator Bart de Haan met het publiek, dat deels in de studio aanwezig was en grotendeels online meedeed via Zoom (op een groot scherm) of via Youtube (met chat).

Het programma ging over actuele thema’s op het platteland zoals vrijwilligers, herbestemming van kerken, lokaal voedsel en jongeren op het platteland. De filmpjes kan je hier zien. Ferenc van Damme vertelde over de ‘spelregels van de nieuwe samenleving’. In de middag werd er nog een drietal online workshops georganiseerd. De presentaties en workshops zijn te vinden op de website van Netwerk Platteland.

Uiteindelijk heeft deze ‘hybride’ opzet ervoor gezorgd dat er tweemaal zoveel deelnemers waren als vorige jaar. Naderhand is de uitzending ook nog door veel mensen bekeken. Er deden allerlei mensen mee die anders nooit naar een LEADERdag zouden gaan. Zo’n online uitzending is heel laagdrempelig, waardoor het bereik veel groter is.

Heb je de Landelijke LEADER dag gemist? Bekijk de opname van de dag over ‘Het Platteland: kampioen zelf doen’. De webcast zelf start na ongeveer 30 minuten.

 

Geen kalenderitems gevonden.