Ga direct naar de inhoud van de pagina

2 nieuwe erfcoaches actief in Salland

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn 2 nieuwe erfcoaches van provincie Overijssel gestart: Babke Roeterdink en Martine van Burgsteden.

De erfcoaches bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.

Babke Roeterdink en Martine van Burgsteden (beiden al actief als erfcoach elders in Overijssel) vervangen Jantine Haverkamp en Yvonne In ’t Veld (tijdelijke vervanging).

In gesprek met een erfcoach

De coaches helpen agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied na te denken over de toekomst. In het buitengebied spelen veel zaken tegelijkertijd. Dat biedt kansen voor de toekomst, maar waar begint u en bij welk ‘loket’ moet u zijn? Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het erf, veiligheid, duurzaamheid maar ook over vragen rondom bedrijfsontwikkeling en opvolging, asbestsanering of sociaal emotionele vraagstukken.

Nadenken over de toekomst

De erfcoaches helpen agrariërs en inwoners met erven om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en kijken welke stappen men hiervoor kan zetten. Erfcoach Babke Roeterdink: “Het valt niet mee om met een afstand naar je bedrijf te kijken. Erfeigenaren kunnen echter samen met een erfcoach kijken naar wat nodig is en welke andere kansen er zijn. Wij zijn ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kunnen hen verwijzen naar het juiste loket.”

Zet de 1e stap en neem contact op!

Wilt u graag met een erfcoach spreken over de toekomst van uw bedrijf of erf? Zet dan nu de 1e stap en bel of mail met een van de erfcoaches:

Naast en in samenwerking met de erfcoaches is Monique van Schagen als contact- en vertrouwenspersoon buitengebied in de gemeente Raalte actief. Je bereikt haar via telefoonnummer 06 - 83 89 05 97 of e-mailadres monique@dekrachtvansalland.nl.

In dit filmpje stelt Babke Roeterdink zich voor en vertelt ze wat zij voor jou kan betekenen (1 minuut, 36 seconden):

Naar een YouTube filmpje

Initiatief van provincie Overijssel

Provincie Overijssel maakt de inzet van erfcoaches in Overijssel mogelijk. In de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn 2 erfcoaches actief. Zij zetten het netwerk en de mogelijkheden van de 3 gemeenten en De Kracht van Salland in om agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied te helpen.

Meer informatie vind je op de digitale erfcoach.

 

Geen kalenderitems gevonden.