Ga direct naar de inhoud van de pagina

Hbo-instelling zoekt kerken!

De opleiding Interior Design & Styling van de Jan des Bouvrie Academie /Saxion Next zoekt kerkbesturen of initiatiefnemers die nadenken over nevengebruik of herbestemming van hun kerk.

Circa 75 studenten gaan in praktijkopdrachten met dit onderwerp aan de slag. Een kans voor de kerken én de studenten!

Derdejaars studenten van de opleiding Interior Design & Styling uit Deventer gaan in de periode van september 2020 tot en met januari 2021 met het thema nevengebruik of herbestemming van kerken aan de gang. De opleiding is op zoek naar 10 tot 15 praktijkcasussen, waaraan de studenten kunnen werken. Het kerkbestuur van Broekland heeft zich al aangemeld.

De studenten werken in teamverband aan een grote nevengebruik- of bestemmingsopgave. Nadrukkelijk onderdeel van de opdracht is het gesprek te voeren met het kerkbestuur en omwonenden of inwoners, om in samenspraak te kijken naar mogelijke oplossingen. Daarnaast komen in kleinere, individuele ontwerpopdrachten specifieke aspecten van een hergebruik en nevenbestemming aan bod. Een mooie kans voor kerkbesturen met grote of kleine vraagstukken om denkkracht van buiten naar binnen te halen!

Interesse? Neem dan contact op met Jorien Kranendijk, deelprogrammaleider Toekomst Religieus Erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, via j.kranendijk@cultureelerfgoed.nl. Zij kan u verder helpen.