Ga direct naar de inhoud van de pagina

Oproep tot deelname aan het project ‘Smart Rural’

Het ‘Smart Rural project’ wil dorpsgemeenschappen stimuleren en inspireren om slimme dorpsbenaderingen en -strategieën te ontwikkelen en uit te voeren.

‘Smart Village’ is een breed begrip. Het gaat over slimme oplossingen die een gemeenschap zelf kiest om lokale uitdagingen aan te gaan. De oplossingen kunnen zowel van technologische, digitale als sociale aard zijn. Het ‘Smart Rural project’ is in februari 2020 van start gegaan en zal 2,5 jaar lopen.

Begeleiding en technische ondersteuning

Uit de ervaringen van het project worden conclusies getrokken over wat het toekomstige Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) kan doen om slimme dorpen te ondersteunen. Je kunt je kandidaat stellen voor deelname aan ‘Smart Rural’. Er worden door heel Europa 17 dorpen geselecteerd die vanuit het project begeleiding en technische ondersteuning krijgen. Inmiddels zijn er al 5 initiatieven geselecteerd, de andere 12 dorpen zullen nog worden geselecteerd. Aanmelden is mogelijk tot 5 mei 2020.

Interesse en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Netwerk Platteland.