Ga direct naar de inhoud van de pagina

1,1 miljoen bomen erbij in Overijssel

Provincie Overijssel heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1,1 miljoen extra bomen te kunnen planten. Voor elke inwoner 1 boom!

‘Iedereen een boom’ is een project van Natuur voor Elkaar, waarin provincie Overijssel en bijvoorbeeld Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel samenwerken. Samen met andere organisaties willen zij de natuur dichter bij inwoners brengen. Zij roepen iedereen op om mee te helpen bij het planten van 1,1 miljoen bomen in Overijssel. Kijk maar eens op www.iedereeneenboom.nl.

Lees en help mee

Naast de actuele teller (staat nu al op 17.097 bomen) staat op de website een overzicht wat er allemaal gebeurt in de verschillende buurten en regio’s. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Provincie stelt ook grond ter beschikking

Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1,1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden. Natuur is niet alleen te vinden in de beschermde natuurgebieden, maar ook in je eigen tuin, het park of de boomgaard. Bomen maken de wereld mooier. Ze zijn het thuis voor vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui.

Heb je afgelopen tijd een nieuwe boom geplant? Meld hem aan, dan telt-ie mee met de 1,1 miljoen. Zo verhuist Overijssel #inhetbos!

 

Geen kalenderitems gevonden.