Ga direct naar de inhoud van de pagina

Pad Herxen krijgt 4D-bijdrage

Maar liefst 74 initiatiefnemers uit heel Salland hebben voor 1 maart 2020 een bijdrage aangevraagd uit het 4D-budget van provincie Overijssel. Daarvan werden er 31 toegekend.

In Herxen wordt de bijdrage ingezet om een bestaand pad naar de IJssel te verharden, zodat deze voor een brede doelgroep bereikbaar wordt. Op www.dekrachtvansalland.nl/4d zie je welke initiatieven nog meer een bijdrage kregen.

(Her)nieuwde ontmoetingsplek

Hans van Zwolle namens Plaatselijk Belang Herxen: “Deze bijdrage van € 1.000 is echt fijn nieuws voor Herxen. Dit betekent dat de financiering van ons plan nu rond is. Het plan is om het bestaande laarzenpad naar de IJssel te verharden. Herxenaren die gebruik maken van een rolstoel kunnen zo weer makkelijk bij de IJssel komen, maar ook voor gezinnen met een wandelwagen of buggy is het een uitkomst. Aan het eind van het pad plaatsen we een picknickset, zodat er een echte ontmoetingsplek ontstaat waar Herxenaren kunnen recreëren en van de IJssel en de omgeving kunnen genieten. De IJssel en Herxen horen bij elkaar en op deze manier versterken we die verbinding, fysiek èn sociaal.”

Woon- en leefomgeving beter, mooier, leuker

4D is een initiatief van Stimuland, gefinancierd door provincie Overijssel, en staat voor Durven, Delen, Denken en Doen. De Kracht van Salland-cheque is bedoeld voor kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken. Heb je een initiatief en ben je op zoek naar geld, kennis of ervaringsdeskundigen, dan kun je nog steeds hulp vragen aan 4D-makelaar Giny Hoogeslag. Zij werkt binnen De Kracht van Salland samen met verschillende Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en weet welke fondsen en subsidies er verder nog beschikbaar zijn. Giny is bereikbaar via giny@dekrachtvansalland.nl of 06 - 13 48 89 37.