Ga direct naar de inhoud van de pagina

Flinke subsidie op isolatie van je huis

Woningeigenaren die hun huis grondig isoleren, kunnen de kosten daarvan soms tot wel 20% vergoed krijgen door de overheid. Als je heel ver gaat met het energieneutraal maken van je woning, dan kun je zelfs een bonus krijgen van € 4000.

De subsidie heet Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en is van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en geldt voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je tenminste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Je kunt dan ook subsidie krijgen voor een paar aanvullende maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur, energiezuinig ventilatiesysteem, maatwerkadvies, energieverbruiksmanager of slimme thermostaat. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je bonussubsidie tot € 4000 krijgen.

Voorwaarden

Bekijk wel eerst de voorwaarden goed. De maatregelen moeten bijvoorbeeld gedaan worden door een erkend bedrijf. Daarnaast is de isolatiewaarde belangrijk, welk materiaal je gebruikt en om hoeveel vierkante meter het gaat. Je moet bewijs leveren dat de maatregelen zijn uitgevoerd. Het is dus slim van tevoren te kijken welke maatregel je door een aannemer laat doen en waarop je subsidie wilt gaan aanvragen en welke maatregelen jezelf eventueel doet en waarvoor je dus geen subsidie krijgt.

Als je een berekening en planning laat maken door een energievakman kan deze ook deels gesubsidieerd worden in deze regeling. Bekijk alle informatie over de regeling.

Het is even puzzelen, maar zeer de moeite waard! En energie besparen is het 1e wat je moet aanpakken, want alles wat je bespaart hoef je niet op te wekken!

 

Geen kalenderitems gevonden.