Ga direct naar de inhoud van de pagina

Drukte in de boerderijwinkels

Begin maart gingen consumenten massaal hamsteren in de supermarkt, wat zorgde voor drukte en lege schappen. Maar hoe verliep dit bij de boerderijwinkels?

Thumbnail

Ervaren zij ook een stormloop op hun producten of verkopen ze juist minder? Twee eigenaren van boerderijwinkels delen hun ervaringen.

Evert van Vilsteren van Fruitbedrijf Van Vlinsteren heeft een boerderijwinkel met speeltuin en naast de verkoop van het eigen geteelde fruit, wordt er ook ijs, kaas, en diverse soorten groente en vlees verkocht.  Ook Tijs Holtkuile van Ammervelder vlees deelt zijn ervaringen. Naast zijn boerderijwinkel, verkoopt hij ook online diverse soorten vlees.

Aanpassingen in de boerderijwinkel

Net zoals bij andere winkels, moesten ook de boerderijwinkels deels aangepast worden. Naast de standaard handgel bij de ingang vielen de aanpassingen bij Holtkuile wel mee. Zij hanteren nu dat één klant tegelijk naar binnen mag. Bij Fruitbedrijf Van Vlinsteren waren er meer aanpassingen nodig. In de winkel moesten gangpaden en looproutes gecreëerd worden. De picknicktafels in de speeltuin werden ook verschoven om 1.5 afstand te creëren. De aanpassingen hebben wel geloond: Van Vlinsteren ziet dat mensen graag weer willen genieten in de picknickweide en hier ook weer op af komen. En beide eigenaren zien ook een toestroom aan consumenten.

Een stormloop aan nieuwe consumenten

Sinds maart viel het hen op dat er een grotere stroom consumenten naar de boerderijwinkels trekt. Van Holtkuile gaf aan: ‘’Ik vermoed dat de aanloop verdubbeld is’’. Er is dus flink meer vraag naar producten van de boerderijwinkel. Beide eigenaren hadden twee verklaringen waarom men meer dan voorheen naar de boerderijwinkel komt. De voornaamste reden is dat zij lokaal geproduceerde producten aanbieden die van goede en degelijke kwaliteit zijn, iets wat consumenten waarderen. De tweede rede is dat men het niet prettig vindt om naar een supermarkt te gaan. Dit is voor veel mensen te druk, chaotisch en men is bang ziek te worden.  Ook de vaste klanten komen regelmatiger langs en kopen ook meer producten.

Verwachtingen over de toekomst

Tot op vandaag komen veel consumenten nog langs de boerderijwinkels. Of het zo druk zal blijven, is lastig te voorspellen. Van Vlinsteren verwacht het tot september nog erg druk te hebben. Ook Holtkuile verwacht in de vakantie veel toestroom van mensen. Hoe het er na de vakantie uitziet, is lastig om in te schatten. Wel verwachten de eigenaren dat een deel van de nieuwe consumenten naar hun winkel zal blijven komen, dit door constant goede kwaliteitsproducten te blijven leveren.

Wilt u genieten van de streekproducten uit Salland? Neem dan een kijkje op de site van Salland Natuurlijk Gastvrij. Hier vindt u alle boerderijwinkels met het assortiment wat zij aanbieden.

 

 

Geen kalenderitems gevonden.