Ga direct naar de inhoud van de pagina

2 nieuwe regelingen in de Overijsselse Aanpak coronacrisis

Op allerlei plekken in onze provincie spelen organisaties, verenigingen en ondernemers in op de 1,5 meter-samenleving.

De provincie Overijssel ondersteunt dit met 2 regelingen vanuit de Overijsselse Aanpak: de Digitaliseringsvoucher en Vitale en gezonde samenleving 2020.

Digitaliseringsvoucher

Overijsselse maatschappelijke en culturele ondernemingen en mkb’ers kunnen een Digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kun je een in Overijssel gevestigd bedrijf inschakelen voor het digitaliseren van producten en processen en het digitaal bereiken van je klanten of leden.

  • Waarvoor?

Deze voucher kun je bijvoorbeeld inzetten voor het ontwikkelen van online inschrijfmodules voor sportlessen, het online boeken van vergaderruimtes in het buurthuis of het aanbieden van een concert met een livestream, maar ook voor het opstellen van een digitale marketingstrategie, of het updaten van je webshop. De vouchers is breed inzetbaar.

  • Hoeveel?

De provincie verstrekt vouchers van maximaal € 2.500 voor digitale dienstverlening en maximaal € 10.000 voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van co-financiering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten.

  • Aanvragen

Je kunt de voucher vanaf maandag 13 juli 2020 aanvragen via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In 1e instantie is een totaalbedrag van € 250.000 beschikbaar.

Vitale en gezonde samenleving 2020

Ben jij betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sport-initiatief rond de gevolgen van de coronacrisis, of levert jouw initiatief een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kun je een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’. De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om je verdienmodel te verbeteren en je initiatief toekomstbestendig te maken.

  • Waarvoor?

De regeling is bedoeld voor echte noaberschapsinitiatieven; samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging, nieuwe activiteiten voor het buurthuis, het opknappen van een speelpleintje of een project om eenzaamheid tegen te gaan.

  • Hoeveel?

Per initiatief is een bedrag van maximaal € 2.500 beschikbaar. Een van de voorwaarden in de subsidie is dat de aanvragers hun ervaringen delen op de website samenvoorelkaar.nl. Zo kunnen ook anderen hiervan leren.

  • Aanvragen

De regeling kan vanaf 3 augustus 2020 worden aangevraagd via het subsidieloket.

 

Geen kalenderitems gevonden.