Ga direct naar de inhoud van de pagina

Contactpersoon buitengebied Cor Bosch geeft stokje door aan Monique van Schagen

De nieuwe onafhankelijke contactpersoon buitengebied in opdracht van gemeente Raalte is Monique van Schagen. Ondernemers en bewoners in het buitengebied van Raalte kunnen met vragen die te maken hebben met hun bedrijf, werk en wonen bij haar terecht.

Thumbnail Thumbnail

Cor Bosch was maar liefst 18,5 jaar contactpersoon buitengebied en daarmee een bekend gezicht onder boeren, burgers en buitenlui. Deze zomer heeft hij zijn taken overgedragen aan Monique. Cor blijft nog wel betrokken bij kavelruilprojecten.

De ontwikkeling in de landbouw brengt voor boeren veel vragen, mogelijkheden, maar ook dilemma’s met zich mee. De contactpersoon buitengebied is een onafhankelijke gesprekspartner die hen helpt om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten. Maar ook niet-agrariërs kunnen terecht bij de contactpersoon buitengebied. Monique werkt onafhankelijk, dus niet in dienst, maar wel in opdracht van de gemeente Raalte.

Vragen voor de contactpersoon buitengebied

Cor Bosch “Mensen konden met alle vragen die op het erf spelen, bij mij terecht, zoals nieuwe bedrijfsmogelijkheden, stoppen, samenwerken, etc. Boeren krijgen veel veranderingen en regels voor de kiezen. Veel agrariërs zijn het continue veranderen zat en willen stoppen, maar wie neemt het bedrijf over? Het is financieel nauwelijks mogelijk om een bedrijf over te nemen. Geen wonder dat er veel vragen zijn.”

Monique van Schagen vult hem aan: “Maar ook burgers en buitenlui kunnen bij mij terecht. Dan kan het bijvoorbeeld gaan over veiligheid en wonen in het buitengebied, sociaal emotionele vraagstukken of de ondersteuning die de gemeente kan bieden, financieel of beleidsmatig.”

Uitdagingen

Cor Bosch: “De belangrijkste uitdaging voor mij was om de échte problemen boven tafel te krijgen en daar samen op de beste manier voor de probleemhouder uit te komen. Vaak liggen er financiële adviezen van bijvoorbeeld de bank of boekhouder, maar de oplossing die het beste is voor de persoon of het gezin, is soms een heel andere. Mensen zijn tot grote verandering in staat. ‘Het talent van een oester is om van een probleem een parel te maken’ gaat voor veel mensen op.”

Ervaring

Monique van Schagen heeft veel in huis om Cor adequaat op te volgen. Monique: “Ik ben opgegroeid op een boerderij en ging na de Hogere Landbouwschool in Deventer aan de slag als landbouwjournalist. Ik ken het buitengebied en de agrarische sector. De afgelopen jaren ben ik contactpersoon geweest voor gezinshuizen in Overijssel en Drenthe. Net als bij boerenbedrijven, zijn werk en privé daar sterk met elkaar verweven en dat maakt dat veranderingen grote invloed hebben op het leven van alle betrokkenen.”

Goed goan!

Cor Bosch: “Ik heb dit werk met veel plezier gedaan en bedank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Het waren fijne contacten, mooie gesprekken, het zijn goede herinneringen! De menselijke kant van het werk was voor mij de grootste drijfveer. Ik ben blij dat ik van velen een groot vertrouwen genoot. Goed goan!”

Contact

Wanneer u vragen heeft of in gesprek wilt met Monique van Schagen kunt u haar bereiken op 06 - 83 89 05 97 of monique@dekrachtvansalland.nl. Meer informatie over Cor Bosch en kavelruil vindt u hier.

In onderstaand filmpje stelt Monique van Schagen zich voor (1 minuut, 58 seconden):

Naar een YouTube filmpje

 

 

Geen kalenderitems gevonden.