Ga direct naar de inhoud van de pagina

Webinar: Is een lokale en duurzame energiemarkt haalbaar?

Hoe haalbaar is een lokale en duurzame energiemarkt? Dat wordt besproken in een webinar over het project Gridflex Heeten.

De afgelopen 3 jaar is er hard gewerkt aan het praktijkexperiment Gridflex Heeten. Diverse partners zoals Enexis Netbeheer, Endona, Escozon, Universiteit Twente, ICT Group, DrTen, Enpuls en Buurkracht onderzochten of er een innovatieve businesscase is te ontwikkelen, zodat lokale energie ook echt lokaal blijft.

Vanuit de lokale Energie Coöperatie Endona is Loeck Tomassen aanjager geweest in GridFlex, samen met het Buurtteam. Loeck Tomassen: “Samen met 5 enthousiaste buurtbewoners in de nieuwbouwwijk de Veldegger in Heeten hebben we alle bewoners in de wijk kunnen motiveren om mee te doen. Dat is uniek in Nederland. Het was een innoverende zoektocht om samen uit te vinden hoe je zeezoutbatterijen in de wijk kunt aansturen en daarnaast bewoners tot gewenst gedrag motiveren, zodanig dat zoveel mogelijk energie in de wijk zelf gebruikt wordt. Al met al zijn we daar zeker in geslaagd.”

Benieuwd? Schrijf je dan in voor het webinar op 18 september van 15.00 tot 16.15 uur. Inschrijven kan via de website of scan de QR-code bovenaan dit artikel, zodat jij je direct via je smartphone kunt registreren.

 

Geen kalenderitems gevonden.