Ga direct naar de inhoud van de pagina

Innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit honoreert ‘Duizend Bloemen’ Olst

Stichting Eetbaar Olst-Wijhe ontvangt van het Innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit € 25.000 voor het project ‘Duizend Bloemen’, waarmee de biodiversiteit rondom Olst gestimuleerd wordt.

Wereldwijd verliezen we alarmerend snel aan biodiversiteit. We moeten met elkaar alles op alles zetten om het tij te helpen keren. Dat is op zich niet moeilijk, en daar zijn goede voorbeelden van. Vandaar dat de landelijke Stichting Deltaplan Biodiversiteits initiatieven stimuleert die hiervoor de handen lokaal ineen wil slaan. De stichting stelde dit jaar voor het eerst het Innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit open voor aanvragen uit het hele land.

‘Duizend Bloemen’ 1 van de 8 winnaars

Stichting Eetbaar Olst-Wijhe nam de uitdaging aan; zij wil al langer het animo onder burgers en boeren bundelen om met elkaar stappen te zetten voor meer blijvende biodiversiteit in de omgeving. Van de 130 ingediende projecten vielen er 8 in de prijzen, en daar is ‘Duizend Bloemen’ van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe dit er 1 van. Dat betekent dat Eetbaar Olst-Wijhe € 25.000 krijgt om de komende 2 jaar in te zetten. Onder de 8 prijswinnaars bevindt zich nóg een Sallands project, namelijk, namelijk Salland biodivers. Lees meer over dat project.

Platform, acties en cameravallen

Eetbaar Olst-Wijhe werkt samen aan met allerlei partijen aan ‘Duizende Bloemen’. Allereerst wordt een online platform ingericht, waarop iedereen in de omgeving elkaar kan vinden, ideeën kan uitwisselen en plannen voor actie kan maken. Hierbij komt er hulp van studenten van Saxion en andere opleidingen. Samen met particulieren, boeren, en andere organisaties die grond bezitten of gebruiken, worden er actieplannen gemaakt voor meer variatie, ecologische verbindingen, leefruimte en voedsel voor flora en fauna in het landschap. Ook worden er ‘lerende cameravallen’ van de Ulebelt in Deventer ingezet om kennis over insecten te verzamelen.

Meer informatie

Heb je vragen over dit initiatief, dan kun je mailen naar eetbaarolstwijhe@gmail.com.

 

Geen kalenderitems gevonden.