Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

4D-aanpak voor lokale initiatieven gaat door in 2021

1e hulp bij lokaal initiatief. Dát is 4D in een notendop. In Overijssel zijn 5 4D-makelaars. Ze helpen lokale initiatieven met informatie, nuttige contacten of het vinden van subsidies en fondsen.

“Ik probeer goed te luisteren naar wat nodig is”, zegt Giny Hoogeslag uit Heeten. Zij is 4D-makelaar in Salland. “Dan denk ik: welk advies zou ik zèlf willen krijgen als ik in hun schoenen stond? Wie zou ik bellen? Wat zou ik het eerst doen? Of welke subsidie zou ik aanvragen?”

(Online) spreekuur

De 4D-makelaars houden ook regelmatig een (online) spreekuur. “Ik werk samen met bijvoorbeeld de provincie, gemeenten en welzijnsorganisaties, maar breng ook mensen in contact met (ervarings)deskundigen op het gebied van natuur, sport en cultuur, evenementen, toekomstvisies, duurzaamheid of andere gebieden.”

KrachtvanSalland-cheque

Naast advies en netwerk is er eigen budget. Lokale projecten in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte kunnen in aanmerking komen voor een KrachtvanSalland-cheque van € 1.000. Kijk op www.dekrachtvansalland.nl/4D om te zien welke plannen in 2019 en 2020 een bijdrage kregen. Dit voorjaar wordt de regeling naar verwachting weer opengesteld. Wanneer precies, dat is nu nog niet bekend. Houd deze website en onze sociale media hiervoor in de gaten.

Durven, Delen, Denken en Doen!

De 4D-aanpak is ontwikkeld door Stimuland, omdat provincie Overijssel ondersteuning wil bieden aan mensen met een goed idee voor de leefbaarheid van hun omgeving. 4D staat voor Durven, Delen, Denken en Doen.

Giny is bereikbaar via 06 – 13 48 89 37 of giny@dekrachtvansalland.nl.

Logo's van partners