Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Vers, echt en eerlijk eten via een voedselcoöperatie in Salland

Vers, echt en eerlijk eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? Bijvoorbeeld groente, fruit, aardappels, zuivel, vlees, maar ook eieren, brood of bier. In Salland wordt van alles geproduceerd!

In je eentje rechtstreeks producten bij de boer halen is misschien een gedoe. Het biedt veel voordelen om dat samen te regelen, bijvoorbeeld door een voedselcoöperatie te starten. Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen, om samen bij een of meer lokale boeren producten in te kopen. Bestellingen, het ophalen en verdelen van de producten houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Heerlijk vers eten, voor een reële prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer.

Aansluiten bij een bestaand initiatief

In Broekland, Wijhe, Heeten Luttenberg, Schalkhaar, Lettele, Heino (in oprichting) en Diepenveen zijn al voedselcoöperaties gestart. Wil je je aansluiten bij een van deze coöperaties? Neem dan contact op met De Ulebelt via voedselcoops@ulebelt.nl. De Ulebelt legt dan het eerste contact en kijkt of de voedselcoöperatie nog behoefte heeft aan nieuwe leden.

Samen een voedselcoöperatie starten

Wil je samen met anderen een eigen coöperatie starten, ook dan kan De Ulebelt je op weg helpen. Je krijgt bijvoorbeeld advies over de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: hoe vind je andere belangstellenden, wat zijn de ervaringen, welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in jouw regio, etc.

De Ulebelt is bereikbaar via voedselcoops@ulebelt.nl.

Meer informatie vind je op de website van De Ulebelt en op de Facebookpagina van de Voedselcoöperaties in Salland.

Logo's van partners