Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Koninklijk Paar bracht streekbezoek aan Salland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten dinsdag 14 september 2021 een streekbezoek aan het zuidelijk deel van Salland in Overijssel.

Het koninklijk paar bezocht de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. Het streekbezoek stond in het teken van het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen door samen te werken.

Deventer en Heeten

Het streekbezoek startte in Deventer. Hier brachten ze een bezoek aan het Havenkwartier en de fabriek van Koninklijke Auping. Vervolgens reisden ze door naar Heeten. In 2018 kwamen de inwoners van het dorp met het idee voor een burgerbegroting waarbij zij meebepalen waar en hoe gemeentelijk geld binnen de eigen omgeving wordt besteed. Het koninklijk paar sprak met deelnemers van het initiatief over hun ervaringen.

Olst –Wijhe

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezochten melkveehouderij IJsselhoeve De Riet waar inmiddels de zesde generatie aan het roer staat. Op dit bedrijf hoorden zij hoe er gewerkt wordt aan verduurzaming. Ook zijn de eigenaren bezig om samen met lokale ondernemers een eigen zuivelketen op te zetten. Aansluitend bezocht het koninklijk paar Stichting IJssellandschap. Tot slot kregen de koning en koningin een impressie van de IJsselbiënnale. 

Logo's van partners