Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Opening vernieuwde Kerkhuus Heino: samen, lokaal en toekomstgericht

Vrijdag 24 september 2021 opende burgemeester Martijn Dadema het volledig vernieuwde Kerkhuus in Heino.

De entree, ‘huiskamer’, zalen en keuken zijn vernieuwd. De keuken is geschikt gemaakt om gezamenlijk te koken en te eten. Ook zijn maatregelen getroffen om elektriciteit en gas te besparen. Voor de vernieuwing en verduurzaming van het gebouw ontving de Protestantse Gemeente in Heino een Leaderbijdrage. 

Samen

Tijdens de opening was het proces van vóór en na de verbouwing met beeldmateriaal heel duidelijk zichtbaar gemaakt. Vrijwilligers verrichtten ontzettend veel werk in samenwerking met lokale ondernemers. Dat is de kracht van dit soort projecten: samen, lokaal en toekomstgericht voor een beter leefbare woonomgeving. Het mooie is dat zo’n project als grootste waarde heeft dat het mensen verbindt. Samen een project ontwikkelen, samen plannen maken, samen plannen uitvoeren en vervolgens gebruik gaan maken van wat er gerealiseerd is. En dat het gebouw rolstoeltoegankelijk is, voldoet aan de eisen van deze tijd en daarnaast nog heel smaakvol is ingericht, is uiteraard ook heel fijn. Het resultaat van de entree en de bar is gewoonweg hip te noemen.

Meer informatie vind je op de website van ’t Kerkhuus.

Logo's van partners