Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Verbouwd dorpshuis ‘De Herxer Marke’ geopend

Het dorpshuis 'De Herxer Marke' is volledig verbouwd.

Om alle betrokkenen en vrijwilligers te bedanken, was er op 1 oktober 2021 een openingsfeest. Na het stamppotbuffet werd het dorpshuis officieel geopend. Het was een leuke bijeenkomst en het dorpshuis is prachtig geworden en bijna niet meer te herkennen. 

De klus is geklaard

Het was buffelen, niet altijd even makkelijk, maar met hulp van heel veel mensen is het gelukt. Alle krachten en talenten die Herxen heeft, zijn benut: van financiële kracht tot organisatiekracht, van bouwvakker tot hovenier en van vrijwilliger tot professionele kracht, van baron tot rentmeester. Maar liefst 90 vrijwilligers en ook bedrijven, gemeente en provincie hielpen mee. Dat is hartverwarmend. Voor de vernieuwing van het dorpshuis en buitenterrein is gebruik gemaakt van een Leaderbijdrage.

Toekomstgericht

Herxen heeft een dorpshuis dat de uitdagingen van de komende 20 jaar aankan, met beheerders en een bestuur die er helemaal voor gaan. De kinderen die voor de opening in een optocht door Herxen trokken, kunnen spelen in de speeltuin. Zij leggen de basis om elkaar in de toekomst weer in het dorpshuis op te zoeken. Dat is waar het om gaat in een dorp. 

Meer informatie vind je op de website van De Herxer Marke en op Dorpshuis Herxen 2.0: De Herxer Marke.

Logo's van partners