Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Subsidieregeling Vitaal Platteland Deventer is open

In de gemeente Deventer is de regeling Vitaal Platteland geopend.

Projecten die duurzaam bijdragen aan de sociale kwaliteit en leefbaarheid van de dorpen en het buitengebied komen mogelijk in aanmerking. Per project kan maximaal €15.000 aangevraagd worden. Dien uw aanvraag uiterlijk 7 november in.

Meer informatie over hoe u de bijdrage kan aanvragen en de voorwaarden om in aanmerking te komen vindt u op www.deventer.nl/plattelandsbeleid. Verschillende projecten hebben sinds 2019 al een bijdrage ontvangen vanuit het programma Vitaal Platteland van de gemeente, waaronder:

  • Dorpsplein Diepenveen

Het Dorpsplein Diepenveen is een digitaal platform van en voor het dorp. 1 van de doelstellingen van de website is het bieden van een overzicht van activiteiten en initiatieven in het dorp. Alle verenigingen, bedrijven, werkgroepen, etcetera, die actief zijn in het dorp, zijn te vinden op de website. Net als de dorpsagenda, reportages, nieuws en achtergronden over Diepenveen. Dorpsplein Diepenveen ontving vanuit het programma Vitaal Platteland een bijdrage voor de verdere professionalisering van de website.

  • Huiskamer Museum Averlo Frieswijk Schalkhaar

Het Landbouwminiaturenmuseum Frieswijk breidt uit met de collecties van het dorpsmuseum Schalkhaar en het Historisch Archief Schalkhaar. De beheerders van de verschillende collecties hebben de handen ineengeslagen en de Stichting Museum Averlo Frieswijk Schalkhaar opgericht. Het bestaande museum wordt verbouwd en uitgebreid.

Naast het tentoonstellen van de verschillende collecties, heeft de stichting ook de ambitie om een aanvullend aanbod op ‘Bieproatn’ te bieden. Het concept Bieproatn betreft een halfjaarlijks dagje uit voor de ouderen uit de buurtschappen. Door het museum tweewekelijks als huiskamer met vrije inloop beschikbaar te stellen voor de buurtsenioren wordt een meer structureel aanbod voor deze doelgroep uit de omgeving geboden. Dit aanvullende aanbod sluit aan bij de ambities van het programma Vitaal Platteland en de stichting heeft een bijdrage ontvangen voor het realiseren van de huiskamerfunctie in het museum Averlo Frieswijk Schalkhaar.

Logo's van partners