Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Salland heeft een nieuwe vlag!

Het idee om een Sallandse vlag te ontwerpen komt van meerdere Sallandse inwoners.

Eigenlijk had Salland al wel een vlag. Deze is ooit geïntroduceerd door het waterschap, maar werd nauwelijks gebruikt. Een echte Sallandse vlag die door Sallanders is gemaakt, bestond nog niet.

Doorpakken Salland en Salland Marketing hebben samen dit idee opgepakt en zetten deze zomer een ontwerpwedstrijd op touw. Zij ontvingen maar liefst 131 ontwerpen! Een Sallandse jury selecteerde hieruit vier vlaggen. Meer dan 9.000 mensen brachten vervolgens hun stem uit op 1 van deze 4 ontwerpen. De winnende vlag won overweldigend met 43% van de stemmen.

De ontwerper is Erik Dijk uit Nijverdal. Hij zegt over de vlag: "Blauw staat voor water, de rivieren die door Salland kruisen. Het vormt tevens de letter S van Salland. Het wit in het midden is de horizon. Groen verwijst naar de weilanden en geel naar de akkers. Het vlak rechtsboven symboliseert de Sallandse Heuvelrug."

De vlaggen zijn te bestellen via info@sallandsevlag.nl. De vlag kan uit!

Logo's van partners