Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Sallands project van start met Leaderbijdrage

De Dorpskamer Lierderholthuis kan van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Raalte. Het project draagt bij aan een vitaal en duurzaam Salland.

Salland is 1 van de ruim 3000 Leadergebieden in Europa en kan gebruik maken van de Europese middelen voor plattelandsontwikkeling. Vanaf 2016 tot nu toe ontvingen al 29 Sallandse projecten een Leaderbijdrage. Nu is er weer een project goedgekeurd.

Dorpskamer Lierderholthuis

Het cafégedeelte van het dorpshuis/MFA in Lierderholthuis is in 2020 afgebrand. Intussen is het dorp hard aan de slag gegaan met vele vrijwilligers om het pand toekomstbestendig weer op te bouwen. Aan Leader is gevraagd om bij te dragen aan de realisatie van een duurzame, voor iedereen toegankelijke dorpskamer/huiskamer, met aansluiting op het MFA-gedeelte. De dorpskamer is er voor iedereen en heeft een open uitstraling met centraal een bar. Er is ruimte voor een stamtafel en biljart, evenals gezellige zitjes in een multifunctionele ruimte.

Stichting Dorpshuis Lierderholthuis ontvangt een Leaderbijdrage van € 100.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Raalte). Meer informatie over het project vind je op de website www.dorpshuislierderholthuis.nl.

Ook een projectidee starten met Leader?

Heb je een projectidee dat bijdraagt aan de versterking van het platteland en wil je meer weten over de mogelijkheden van Leader? Neem dan contact op met 1 van de Leadercoördinatoren:

Logo's van partners