Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Salland

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet 1 prijs, maar 100 kleine prijzen. In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel deze 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie.

Mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar immers alle waardering voor. In Salland zijn ook vrijwilligers in het zonnetje gezet. Statenleden deden de uitreiking.

Gemeente Olst-Wijhe

Zo reikte statenlid Wybren Bakker op 2 december 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs in de gemeente Olst-Wijhe aan Fred Dalhuisen, Jan van ’t Land, Kees van Bunningen, Gerrit van der Hoef en Wim Nugteren. Hij reikte de prijzen uit samen met Rosalie Bosman, provincie Overijssel, en Giny Hoogeslag, 4D-makelaar Salland. 

Het dorpshuis 'De Herxer Marke' is in 2020 volledig verbouwd. Het was een enorme klus die door veel vrijwilligers is aangepakt, maar Fred Dalhuisen was een spil in de hele organisatie, voorbereiding en financiering van het project.

Kees van Bunningen, Gerrit van der Hoef en Wim Nugteren zijn vrijwilliger bij Stichting Wijhese Molen (molen 'De Vlijt' Marle) en hebben een heleboel werk verzet. Niet alleen rond het uitvoerende werk van de restauratie, maar ook om genoeg budget bij elkaar te krijgen. 

Jan van ‘t Land zet zich op vele fronten in voor de lokale gemeenschap. Zo is hij onbezoldigd adviseur voor besturen van (sport)verenigingen, zet hij zich in voor de manifestgroep Olst-Wijhe en is hij vrijwillig centrummanager. Daarnaast ondersteunt hij initiatieven in de lokale gemeenschap op sportief gebied.

Statenlid Luuk Folkerts reikte een week eerder de prijs uit aan de vrijwilligers van Hoopheggen. De vrijwilligers werken ontzettend hard en leveren met de aanleg van heggen een forse bijdrage aan de versterking van biodiversiteit, corridors, nestelgelegenheid en voedsel voor mensen en dieren. 

Gemeente Raalte

Op 7 december 2021 heeft statenlid Jan Westert de prijs in Raalte uitgereikt aan de leden van de tuinploeg van ZGR Swaenewoerd, Frank Hesselink van de tennisvereniging uit Luttenberg, Bennie Lokate uit Heeten die bij ontelbaar veel initiatieven en activiteiten is betrokken en Anieta Meliesie van de Avondschool voor anderstaligen uit de hele gemeente.

Gemeente Deventer

Op 19 november 2021 is de prijsuitreiking in Deventer gedaan door statenlid Bart van Moorsel. De vrijwilligers van het MIMIK Film Theater Café werden in het zonnetje gezet, evenals scootmobielvereniging De Stokvisrijders, het Leger des Heils korps Deventer en Ada van Swigchem als coördinator van de Groene Knoop Deventer.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Logo's van partners