Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Samen verder in Welsum

In Welsum nadert de verbouwing van het dorpshuis De Bongerd zijn einde.

Op 1 februari 2021 is het gebouw door de aannemer opgeleverd en na de voorjaarsvakantie zal de school zijn intrek nemen in het nieuwe gebouw. Dan zijn basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal ondergebracht in het dorpshuis.

Samen verder in 1 gebouw zal meer levendigheid in het dorpshuis brengen en leiden tot meer ontmoetingen tussen inwoners van alle leeftijden. Door de indeling, inrichting van het dorpshuis en de buitenruimte zodanig aan te passen, kan een deel van het bestaande gebouw ingericht worden als onderwijsruimte en een andere deel als multifunctionele ruimte. Het dorpshuis wordt daarmee de centrale plek in het dorp voor ontmoeting, sport, kinderopvang en onderwijs.

Slag in duurzaamheid

Naast de verbouwing is er ook een grote slag gemaakt in duurzaamheid met vloerverwarming, isolatie en deels nieuwe installaties. Na de verbouwing wordt de omgeving van het dorpshuis aangepakt, zodat ook de buitenruimte gebruikt kan worden voor diverse activiteiten en doelgroepen en heel belangrijk natuurlijk als speelplek voor kinderen.

Toekomstbestendig en kostendekkend

Door voorzieningen samen te voegen onder 1 dak, verduurzaming van het gebouw door goede isolatie en duurzame energiebronnen toe te passen, is het een toekomstbestendige accommodatie met een kostendekkende exploitatie. Immers onderwijs draagt straks bij aan gebruikskosten.

Impuls voor sociale samenhang en leefbaarheid

Voor bewoners van Welsum ouders en kinderen was en is het van essentieel belang dat de school en de gemeenschappelijke voorzieningen in Welsum behouden blijven. We weten inmiddels dat elkaar kunnen ontmoeten de sociale samenhang en de leefbaarheid in kleine dorpen versterkt.

Welsum heeft straks een aantrekkelijk, multifunctioneel en toekomstbestendig dorpshuis, inclusief een voorziening voor basisonderwijs en kinderopvangvoorziening en is daarmee een voorbeeld voor andere dorpen. Dat is mede mogelijk gemaakt dankzij een Leaderbijdrage van de EU, provincie Overijssel en gemeente Olst-Wijhe.

Logo's van partners