Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Initiatieven Leefbaar Platteland aan de slag

Lokale initiatieven die de leefbaarheid op het platteland vergroten zijn goed uit de startblokken.

Het programma Leefbaar Platteland 1.0 kent in februari 18 initiatieven subsidie toe waarmee bewoners, bestuurders en ondernemers samen aan de slag kunnen met de uitdagingen die er liggen op het platteland.

Leefbaarheid uit zich in veel verschillende ambities, waarbij ieder dorp eigen prioriteiten heeft, variërend van het in stand houden van (zorg)voorzieningen, mobiliteit, ontmoetingsplekken, woningaanbod voor jong en oud, robuuste natuur en nog veel meer.

Dat het platteland positie kiest voor de toekomst is van belang, omdat ons buitengebied nog sneller verandert dan de stad, menen de wetenschappers. Alle initiatieven stellen zich de komende weken voor op de website www.samenvoorelkaar.nl. In deze video toont het initiatief 'Buren aan de IJssel' uit Herxen de ambities voor de komende jaren.

Vanaf 1 maart 2021 is de subsidieregeling Leefbaar Platteland 2.0 opengesteld.

Logo's van partners