Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Sallands initiatief uitgelicht: Deventer Huisgenoten

Leuk ouder worden op een eigentijdse, inspirerende en uitdagende manier: dat is waar Deventer Huisgenoten voor staat. Iedere Deventenaar vanaf 50/60 jaar is van harte welkom.

Ieder lid van de Vereniging heeft zijn eigen unieke verhaal. De 1 is net weduwe geworden, de ander komt de deur nauwelijks meer uit vanwege mantelzorgtaken of anderszins en een derde wil zijn sociale netwerk vergroten of is net verhuisd naar de nieuwe voor hem of haar onbekende stad Deventer. De situaties zijn heel verschillend, maar de behoeften zijn hetzelfde.

60 activiteiten per maand

Deventer Huisgenoten is te zien als een levendig netwerk waarbinnen mensen aandacht hebben voor elkaar. De leden organiseren maandelijks mét, bij en voor elkaar zo’n 60 activiteiten (al is dat in deze corona-maanden tijdelijk natuurlijk wel veel minder). Zo zijn er gespreksgroepen, koffie-ochtenden, cursussen, een schrijfclub, wandelgroepjes, een crea-club, lezingen en maaltijden. Iedereen kan waar dan ook in Deventer of nabije omgeving een nieuwe huiskamer-activiteit opstarten en daar vervolgens anderen voor uitnodigen. Vaak regelen leden onderling zelf ook ziekenbezoek en vervoer. Een aantal keren per jaar vinden er grootschaligere activiteiten plaats, zoals een kerstmaaltijd, voorjaars-samenkomst en zomer-tuinfeest.

Kleinschalig

De maandelijkse Nieuwsbrief en website zijn belangrijke informatiekanalen. Waar relevant wordt er samengewerkt met andere Deventerse seniorenverenigingen. Omdat de meeste activiteiten gewoon kleinschalig plaatsvinden bij of vanuit de huiskamers van de mensen zelf, ontstaat er vaak ook een band met als gevolg dat de leden als vanzelf ook een beetje op elkaar letten.

Sluit je aan!

Iedereen vanaf 50/60 jaar is van harte welkom en kan zich aansluiten bij Deventer Huisgenoten. Meer informatie vind je op de website van Deventer Huisgenoten. Je kunt ook bellen met de secretaris, Linda Mondelaars, via 06 - 34 63 16 27.

Logo's van partners