Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Leader De Kracht van Salland zoekt leden

We zoeken nieuwe leden voor de ‘Lokale Actie Groep – Leader de Kracht van Salland’ (oftewel de Leadergroep).

De Leadergroep is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Leaderprogramma in Salland. Ze beoordelen de subsidieaanvragen voor Leader en helpen initiatiefnemers bij de uitvoering van hun project. Voor de Leadergroep zoeken we vooral:

  • jonge mensen (twintigers en dertigers zijn ook jong);
  • en/of mensen met verstand van ‘groene onderwerpen’ (biodiversiteit, landbouw, landschap, energie, klimaat);
  • en/of mensen die thuis zijn in gezondheidszorg en welzijn.

Het belangrijkste is dat je hart hebt voor Salland! Lees meer over Leader.

Netwerk De Kracht van Salland

Het netwerk 'De Kracht van Salland' is ontstaan uit de visie voor Salland die een paar honderd Sallanders in 2013 maakten. Allerlei bewoners, ondernemers en organisaties in Salland voerden vervolgens deze visie uit. Het is een open netwerk, waar steeds meer Sallanders aan meedoen.

Vanaf 2013 zijn heel veel projecten gerealiseerd. Dat zijn allemaal initiatieven die een steentje bijdragen aan een vitaler platteland (people, planet, profit). Vanuit De Kracht van Salland worden deze projecten geholpen met een eenmalige financiële bijdrage en begeleiding. De resultaten en ervaringen delen we in de Salland Cafés. Ieder jaar organiseren we zo’n 4 tot 6 Salland Cafés met steeds 50 tot 200 bezoekers. Zo zijn er door de jaren heen meer dan 3.000 bezoekers op Salland Cafés geweest.

In 2022 werken we aan een nieuwe visie, waaruit nieuwe projecten voort kunnen komen.

Meer dan 100 Sallandse projecten gerealiseerd

Die projecten zijn bijvoorbeeld de bouw of verbouw van dorpshuizen en accommodaties. Om er een paar te noemen:

  • Dorpshuis de Bongerd in Welsum
  • Noaberlookaal in Loo Bathmen
  • Dorpskamer Lierderholthuis
  • Gastenkamers en brouwerij bij Nieuw Sion
  • heel recent: het Annahuis in Raalte

Ook zijn er Sallandbrede samenwerkingsprojecten uitgevoerd, zoals de Slinger van Salland, Salland Boert en Eet Bewust, Platform Techniek Salland en het StageinregioSalland.nl.

Op gebied van landbouw, landschap, natuur en water zijn projecten uitgevoerd, bijvoorbeeld gericht op duurzaam bodembeheer, agrarisch natuurbeheer en inzet van erfcoaches. Ook zijn er heel veel kleinschalige initiatieven uitgevoerd die de leefbaarheid en sociale kwaliteit in Salland versterken. Deze ondersteunen we met kleine bijdrage (KrachtvanSalland-cheque) en begeleiding vanuit de initiatievencoach. Bekijk een overzicht van de projecten.

Meer weten?

Neem contact op met Mireille Groot Koerkamp:

Logo's van partners