Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Ken jij de erfcoaches al?

Als erfcoaches werken we al geruime tijd met veel plezier in het mooie Salland.

Inmiddels hebben veel erfbewoners in Salland met ons kennisgemaakt of hebben over ons gehoord. En dan kan het toch zijn dat je ons niet kent of dat je niet precies weet wat wij voor jou kunnen betekenen.

Als erfcoaches begeleiden we erfeigenaren bij al hun vragen, problemen of mooie ideeën met het oog op de toekomst van hun erf, henzelf en/of hun familie. Hoe klein of groot die hulpvraag of wens ook is. Wij zijn een volledig onafhankelijke en neutrale gesprekspartner, zonder agenda of opdracht. Allemaal zijn we opgegroeid op een erf of maakte het onderdeel uit van ons werk en onze passie. We kennen dus als geen ander het leven en werken op het erf. Met onze kennis, ervaring, inspiratie, expertise en netwerk zorgen we ervoor dat je als erfeigenaar in staat bent om zelf duurzame keuzes te maken. En in beweging te komen. 

Wat doen we als erfcoaches?

We doen een greep uit de thema’s, waarvoor wij graag bij aan tafel worden gevraagd:

  • Doorontwikkeling, bedrijfsbeëindiging, verbreding, verdieping van jouw (agrarisch) bedrijf
  • Biodiversiteit, duurzame energie
  • Erfontwikkeling, asbest, sloop, rood-voor-rood, nieuw functies
  • Financiën
  • (Mantel)zorg
  • Wonen/bouwen (klein wonen, circulair bouwen)
  • Transformatie van jouw onderneming
  • Kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw
  • Persoonlijke ontwikkeling

Geen erf is gelijk en ook de vragen en wensen van een erfeigenaar zijn persoonlijk. Weet dat gesprekken altijd met veel zorg en in vertrouwelijkheid plaatsvinden. 

Toekomstgerichte erven

Enkele jaren geleden startte de provincie Overijssel met het project Toekomstgerichte Erven. Zoals de naam al zegt, is het project in het leven geroepen om het landelijk gebied toekomstbestendig te maken op het gebied van wonen, werken en leven. Erfbewoners staan daarbij centraal.

Er verandert veel voor het platteland (stoppende agrariërs, stikstofproblematiek, claims op grond voor natuur energie of water, woningnood, etcetera) Dat realiseert de provincie zich heel goed en daarom wil ze erfeigenaren in het mooie en ook belangrijke buitengebied ondersteunen bij het maken van plannen en keuzes voor de toekomst. Dit doet de provincie door de inzet van erfcoaches te subsidiëren voor alle gemeenten die zich hiervoor willen inzetten. Met andere woorden; als erfeigenaar kun je kosteloos een beroep op ons doen.

Infographic Het erf van de toekomst: Nieuwe functies, Energie, Doorontwikkeling, Financiën, Bedrijfsbeëindiging, Zorgen, Asbest, Sloop

Contact 

Mocht je door het lezen van dit artikel kennis met ons willen maken, neem dan gerust contact op met de erfcoach binnen jouw gemeente:

Meer informatie op de pagina Ondersteuning voor ondernemers en inwoners in het buitengebied.

Logo's van partners