Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Rijke oogst op 1e bijeenkomst toekomstvisie

Op 10 maart 2022 werkten 85 Sallanders onder het motto 'Reuring in Salland' samen in het Holstohus in Olst aan de nieuwe toekomstvisie voor Salland 2023-2027.

Aan de hand van 7 thema’s gingen ze met elkaar in gesprek. Het ging over Salland, het platteland, de dorpen en de mensen. En ook over landbouw, natuur landschap, energie, toerisme, wonen, werken onderwijs en zorg. Wat gaat goed en wat is nodig? Het leverde een dag op met een rijke oogst aan sprankelende ideeën en nieuwe ontmoetingen tussen inwoners, ondernemers en organisaties. 

De deelnemers waren enthousiast om hun bijdrage te leveren aan de nieuwe visie: 'Als Sallanders moeten we de regie nemen, over grenzen heen kijken en uit de traditionele manier van denken proberen te stappen.’ Een visie waar een paar honderd Sallanders aan hebben meegewerkt geeft een gezamenlijke richting en verbindt. En vormen zo input voor nieuwe projecten en activiteiten. 

Themagericht

De 7 thema’s waarover de Sallanders op 10 maart spraken, kwamen voort uit 45 interviews met inwoners van Salland in het najaar van 2021. De genoemde thema’s:

  • Wij Sallanders
  • Samen voor landbouw en landschap
  • Voor voorzieningen en wonen biedt creativiteit de oplossing
  • Onderwijs en werk als basis
  • Duurzame toekomst
  • Rust en reuring in Salland
  • Over (veilig)heid

De thema’s gaven voldoende gespreksstof en stof tot nadenken. 

Enkele 1e uitkomsten: ‘De IJssel en het Overijssels Kanaal bieden kansen.’ ‘Meer kijken naar de kracht van de dorpen.’ ‘Clusteren van initiatieven op gebied van landbouw en landschap.’ Bekijk het verslag van 10 maart 2022 (pdf, 3 MB). 

Troubadour Rob Krot bezong Salland in een passend lied en er was tijdens de bijeenkomst voldoende ruimte voor ontmoeting. Vooral tijdens de maaltijd werd er volop genetwerkt met veel plezier onderling.

Bekijk het verslag van 10 maart 2022 (pdf, 3 MB). 

Hieronder zie je een compilatie met foto's van de bijeenkomst 'Reuring in Salland' op 10 maart.

Compilatie foto's bijeenkomst Reuring in Salland

 

Bekijk ook de video Aftermovie Reuring in Salland (4 minuten, 25 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Meer weten? 

Neem contact op met Giny Hoogeslag:

Logo's van partners