Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Sallanders willen zelf voor verandering zorgen

Meer dan 100 Sallanders werkten op 14 april 2022 verder aan de nieuwe toekomstvisie voor Salland. Tijdens deze bijeenkomst werd de methode theorie U vervolgd.

Aan de hand van verschillende prototypes kwamen ideeën voor de toekomst en nieuwe initiatieven tot stand. Zie hiervoor het verslag (pdf, 2 MB).

Op basis van thema’s die de aanwezigen aandroegen, werden groepen gevormd. Het ging bijvoorbeeld over recreatie aan de IJssel, het opnieuw nuttig maken van lege gebouwen en integreren in de Sallandse samenleving. Ook ging het over financieel perspectief voor Salland, duurzaamheid en biodiversiteit en over de jeugd.

In werkateliers werden prototypes van de ideeën gemaakt. Door het bezig gaan met je handen kom je tot nieuwe inzichten en kwamen er nieuwe ideeën.

Er zijn initiatieven ontstaan die verder opgepakt worden. Zo zijn er bij alle groepen telefoonnummers uitgewisseld om nieuwe initiatieven te starten, maar ook om samen verder te gaan met een bestaand initiatief. Zo hebben we niet alleen gezien wat Sallanders willen voor Salland, maar ook dat Sallanders zelf voor verandering willen zorgen. 

Hieronder zie je een compilatie met foto's van de bijeenkomst 'Reuring in Salland' op 14 april.

Compilatie foto's bijeenkomst Reuring in Salland

 

Bekijk ook de video Aftermovie Reuring in Salland, deel 2 Prototypes (3 minuten, 37 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Hoe gaan we verder? 

De komende tijd besteden we aan het maken van een visie om al deze ideeën en initiatieven goed in beeld te brengen. In juni 2022 komt er een terugkoppelingsmoment, zodra de visie in concept klaar is. 

Voor meer vragen of informatie kunt u terecht bij Giny Hoogeslag:

Logo's van partners