Ga direct naar de inhoud van de pagina Ga direct naar zoeken

Zuivel van SalLand van start

Melkveehouders Tom en Ellis Lugtenberg en restauranthouder Leon Ripperda hebben samen een melkfabriek opgezet.

Vanaf dit voorjaar verkopen ze hun boerenyoghurt, vruchtenyoghurt, melk en chocolademelk aan lokale horeca, supermarkten, zorginstellingen en op de boerderij aan de Kleistraat in Olst (op vrijdagmiddag).

De melk komt van MRIJ-koeien die minimaal 7 maanden per jaar op kruidenrijk grasland grazen, onder andere langs de IJssel en in de Duursche Waarden. Deze ‘Zuivel van SalLand’ legt een korte route af van het land naar de klant. De korte keten, zonder tussenhandel, zorgt voor minder CO2-uitstoot en levert een betere melkprijs op.

Tom Lugtenberg: “Door de hogere melkprijs kun je extensiever boeren. We gaan bomen en heggen aanplanten in Salland, plasdrasgebieden creëren voor weidevogels en kruidenrijk grasland zaaien. Dat is goed voor de biodiversiteit. Dit doen we in samenwerking met IJssellandschap, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel.”

Meer informatie op de website Zuivel van Salland.

Logo's van partners